Kampoe op koers voor troefcalltitel

Kampoe is op koers voor het kampioenschap in de FA 2 Rum competitie van de Surinaamse troefcall Bond (STcB). Kampoe won dinsdag vrij makkellijk met 87-62 van BSamboys en  stevent met nog twee partijen voor de boeg regelrecht af op de titel. Kampoe domineerde de gehele wedstrijd. De ploeg had inde eerste ronde een voorsprong van 19 punten, die werd opge-voerd naar 30 punten. Hoogste score: Kampoe: Dara Ramcharan/Rewinder  Gajadien 22 punten. BSamboys: Arvind Jiawan/Krisnapersad Ori 24 punten.

Palmboys won in een gelijkopgaande wedstrijd die tot het einde spannend was, met 75-68 van Toppers. De winst kon beide kanten opgaan. Palmboys nam eerst een marge van 6 punten, maar Toppers kwam in de tweede en derde ronde heel goed terug met een voorsprong van drie punten. Echter, in de laatste ronde sloeg Palmboys toe en won deze ronde met 24-14 en zo ook de partij. Hoogste score: Palmboys: Dinesh Hardin/Ashwin Hannoe en Rawi Doe-bar/Alfred Biekman elk 22 punten. Toppers: Hendrik Soerokromo/Marlon Reding 20 punten.

Formula won de streekderby tegen Ma-haan met 84-62. Formula startte sterk en verdedigde een voorsprong van 28 punten tot het einde. Hoogste score: Formula: Mano Vasilda/Duncan Budel 27 punten. Ma-haan: Sandro Colli/Oscar Ashruf 24 punten.

Sudhar was heer en meester over Shaktie en won grandioos met 113-53. Shaktie had in de eerste ronde een marge van4 punten, maar daarna was alles wat de klok sloeg Sudhar. De latere winnaar voerde een voorsprong van 30 punten op naar 65 punten. Het koppel Glenn Halfhide/Rewinder Somai gaf in de laatste ronde een baunie aan het Shaktie-koppel Radjen  Chawhari/ Ashok Roman. Dit koppel had met 48 punten de hoogste score.

Kolibrie boekte haar eerste overwinning in deze finaleronde door Ekta groots te verslaan: 114-49. Kolibrie was oppermachtig. De ploeg nam in de eerste ronde een mar-ge van 10 punten die werd verruimd naar 65 punten. Hoogste score: Kolibrie: Jules Keerveld/Iwan Henny 33 punten. Ekta: Roy Mangal/Dewnarain Birtantie.