Bintang Lair heeft langetermijnvisie met jeugd

De voetbalvereniging Bintang Lair heeft een langetermijnvisie met de jeugd. De U-11  ploeg heeft dit seizoen een goede gestart gemaakt in de jeugdcompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). In hun meest recente wedstrijd wisten ze ONA met 3-2 te verslaan, dit na een ruststand van 2-2. In haar eerste wedstrijd van de competitie werd Adonai met 4-0 geklopt.

De oudercommissie van de club is tevreden met de tot nu toe geleverde presentaties.

Naast de trainingen worden de jongens ook gevormd voor wat betreft gedrag vooral omdat zij na de U-11 de opstap doen naar de U-13. Bintang Lair startte het vorig seizoen met de U-9. De zelfde spelers maken dit seizoen deel uit van de U-11. Het ligt in de bedoeling om het volgende seizoen te starten met een U-13 om de spelers die nu deel uitmaken van de U-11 op te vangen.

Hiermee laat de club blijken dat er liever met de eigen kweekt wordt gewerkt. Volgens de oudercommissie is dit deel van het plan dat is uitgezet voor de toekomst. Hiermee wordt er ook een voorbeeld genomen aan Eerste Divisie clubs, die op die manier hun spelers ontwikkelen. Volgens de oudercommissie werkt Bintang Lair er ook hard aan om de jeugd zelf te vormen zodat die na jaren nog deel uitmaken van de vereniging. De U-11 ploeg speelt dit weekend haar derde competitieduel. Tegenstander is dan nieuwkomer Happy Boys. Dit duel wordt zondag aanstaande op Owru Cul gespeeld en vangt aan om 13:00 uur.

door Ivan Summerville

 

More
articles