‘Bond Centrale Bank onaangenaam verrast’

Het ontslag van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is een onaangename verrassing voor de bond bij de moederbank. In gesprek met De West, zegt Robby Berenstein, voorzitter van de bond bij CBvS, dat tot afgelopen maandag het nog recht overeind stond dat de governor niet ontslagen zou worden. Berenstein legt uit dat vanaf de geruchten de ronde deden over het ontslag van Gersie, een grote bezorgdheid heerste bij de bond. Volgens de vakbondsleider heeft Gersie de bond persoonlijk verteld dat de geruchten over zijn ontslag niet op waarheid berusten.
Ook de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft officieel in de media bevestigd dat er geen plannen zijn om Gersie te ontslaan, terwijl de regering in de persoon van minister Soewarto Moestadja van Arbeid, in het parlement de geruchten over een mogelijk ontslag van Gersie, bestempelde als ‘’gossip’’. Berenstein: ‘’Om toch te horen dat de governor is ontslagen, komt hard aan. Nu komt niet alleen de onafhankelijke positie van de bank in het geding, maar ook de zekerheid van de medewerkers.”
Hij maakt zich zorgen om de persoon die Gersie zal moeten vervangen en vraagt zich af wie gevonden zal worden met dezelfde kennis en ervaring. Geruchten doen de ronde dat de verklaring die getekend was tussen Hoefdraad en Gersie om niet meer monetair te financieren, al van de baan is.
Hoewel Moestadja dit ook in het parlement had ontkend, blijft het de grootse zorg van Berenstein. “Als dit gebeurt, is de hek van de dam. De lonen gaan weer afnemen en zo komen we weer aan het begin”, aldus Berenstein. De bond zal samen met de werknemers vergaderen om te komen tot een officieel standpunt over het ontslag van Gersie, omdat dit invloed zal hebben op het financieel niveau.

door Priscilla Kia

More
articles