NDP geen optie voor VHP na verkiezingen

De NDP is geen optie voor de VHP voor samenwerking na de verkiezingen. Dit heeft de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, duidelijk kenbaar gemaakt in het programma Transparant. “Ze gaan het land niet uit de crisis kunnen halen, dus ze zijn voor ons geen optie”, antwoordde Santokhi op de vraag van de presentator als de VHP zal samenwerken met de NDP. Santokhi is van mening dat deze vraag alleen aan de VHP wordt gesteld. “Het gerucht is gecreëerd door de NDP met als doel de groei van de partij te stuiten”, haalde hij aan. Volgens Santokhi komen NDP’ers naar de VHP, maar ze worden geremd en aan hen wordt voorgehouden dat overstappen geen zin heeft, omdat beide partijen toch samen gaan werken.
NDP heeft gezorgd voor chaos en kan het land volgens Santokhi niet uit de crisis halen.
“Als je het land uit de crisis wilt halen, geef ons het volle mandaat, maar niet half”, sprak Santokhi. De VHP gaat zelfstandig de komende verkiezingen in. Indien de VHP maar de helft van het aantal zetels krijgt, zal de partij na 25 mei haar beleidsvisie presenteren en daarna nagaan welke partijen achter deze visie staan en die ondersteunen. De NDP is hierbij geen optie.
Vanaf 2015 is Santokhi gestart met de transformatie van de partij naar een nationale partij. Volgens hem is het de verantwoordelijkheid van elke politieke partij om op te komen voor alle bevolkingsgroepen en hebben zij de historische taak om ontwikkeling te brengen. De partij heeft daarom besloten de partijdeuren open te gooien. Volgens Santokhi heeft hij veel strijd moeten leveren om gewoon Surinamer te zijn en de partij open te stellen voor andere bevolkingsgroepen.
“Je mag geen Surinamer zijn, politieke leiders en politieke partijen hebben mensen altijd in hokjes verdeeld en gehouden. Er is nu een einde daaraan gekomen. Niemand zet ons weer in een hok. We zijn in een Surinaams hok”, stelde Santokhi. Op de jaardag van de VHP heeft hij ook andere politieke partijen opgeroepen om op te houden met het voeren van etnische politiek voor enge partijbelangen, omdat dat het land niet goed doet. De partij is ervan overtuigd dat ze in staat is Suriname uit de crisis en de armoede te halen.

 

door Priscilla Kia

More
articles