JCI focust dit jaar op kwaliteitsverbetering

Dit jaar zal Junior Chamber International (JCI) Suriname zich voornamelijk richten op het verbeteren van de kwaliteit van haar leden, alsook de organisatie. Dit kondigde Klebert Drenthe, National President JCI Suriname, zaterdagochtend aan tijdens een persconferentie in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), waarin JC het fiscaal jaar opende.
Met het thema: Quality is an investment to be qualified in the in the future, beoogt de organisatie de kwaliteit te verhogen om op die manier betere leiders te kunnen afvaardigen aan de gemeenschap. Volgens Moreno Jackson, National Vice President, gaat het aardig goed met de organisatie, echter wil zij nog werken aan de standaardisering van documenten, zodat de toekomstige leiders die de organisatie binnenkomen, daarop terug kunnen vallen. Jackson is onder andere belast met het aantrekken van zowel lokale als internationale duurzame partnerschappen. Om dit doel te bereiken, zullen er interne trainingen verzorgd worden, participatie aan nationale, regionale en internationale JCI-activiteiten en het uitvoeren van duurzame projecten ten behoeve van de gemeenschap. Volgens Drenthe worden de leden eerst goed gevormd en dan voorzien van de nodige skills die nodig zijn om optimaal te kunnen functioneren en kwalitatief werk neer te kunnen zetten. JCI Suriname staat volgens hem erom bekend jonge, sterke leiders af te leveren aan de maatschappij.

JCI-projecten
JCI Suriname vervult een faciliterende rol naar de zes afdelingen die onder haar vallen, met name JCI Parama-ribo, Nilom, Female, Unify, SYMA en Urban. Alle afdelingen hebben hun eigen jaarplan met onder andere daarin opgenomen de projecten die uitgevoerd zullen worden. Enkele van deze projecten zijn: de JCI Nilom National Speech Contest, de JCI Urban Mission 250K (renovatie Sporthal Lelydorp) en de JCI SYMA Quiz. De financiering geschiedt middels JCI-fundraisingsactiviteiten, contributiegelden van de leden, partners en ook sponsors. Alle afdelingen investeren in minimaal 100 Surinaamse jongeren per jaar om een positieve impact te creëren binnen hun eigen omgeving. Drenthe gaf aan dat alle projecten die worden uitgevoerd, aansluiten op de behoefte die er speelt in de samenleving.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles