Drugs bemoeilijken ontwikkeling jongeren

De negatieve invloed van drugs in de samenleving, moet volgens Gregory Rusland, fractieleider van de NPS, niet onderschat worden. Afgelopen donderdag tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee (DNA) haalde hij aan, dat de handel in drugs vele nadelige gevolgen voor de samenleving veroorzaakt, waarbij het directe effect op de bevolking genoemd kan worden. “We zien wat het allemaal kan doen, met vooral onze jongeren, die door het gebruik van deze drugs geen eigen ontwikkeling kunnen realiseren en vaak zelfs een gevaar of storing kunnen betekenen voor de samenleving.”
Verder kunnen naast de directe invloed, volgens Rusland ook aanverwante belangrijke consequenties genoemd worden, zoals de inzet van door drugs verdiende gelden in de economie. Rusland wijst erop dat dit tot gevolg heeft dat de economische ontwikkeling geen stabiel fundament heeft, bijvoorbeeld het feit dat actoren binnen de drugshandel gelden investeren in reguliere economische activiteiten. Hierdoor brengen zij de legale bedrijfsactiviteiten volgens Rusland in een enorm nadelige positie, omdat je nooit kunt concurreren tegen mensen die op basis van drugshandel investeringen plegen.
“Wanneer een legitiem bedrijf een winst van bijvoorbeeld 10 procent nodig zou hebben om een plan uit te voeren, kan het bedrijf dat zijn basis heeft op illegaliteit, het zich permitteren om zelf verliezen te maken en zo de overgang van de economie te bewerkstelligen”, geeft Rusland aan. Hij is de mening toegedaan dat we een beleid dienen te voeren waarbij er krachtiger wordt opgetreden tegen deze praktijken om ons land op een acceptabele spoor van ontwikkeling te brengen binnen de huidige internationale gemeenschap.
Hierbij wenst de NPS-fractie te benadrukken dat de ondersteuning naar de justitiële autoriteiten vereist is en wij niet er toe kunnen overgaan om juist deze instituten vanwege wat voor redenen dan ook te verzwakken, met alle nadelige gevolgen van dien. De NPS-fractie keurt daarom de polemiek die is ontstaan rond de situatie met betrekking tot de procureur-generaal af en roept op tot respect en rust naar de autoriteiten toe om er alles aan te doen om de criminaliteit eensgezind aan te kunnen pakken.

More
articles