VHP werkt aan versterking maatschappij

In het kader van het 68-jarig bestaan van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) organiseert zij op 9 februari een grote conferentie, waarbij er van gedachten zal worden gewisseld over de maatschappij, religie en normen en waarden in de samenleving.
VHP-voorzitter Chan Santokhi, vindt dat wij als maatschappij de hele dag worden overspoeld met politiek. “Het lijkt alsof nu de politiek richting geeft aan de ontwikkeling van het land, terwijl aan de basis religieuze, sociaal-maatschappelijke organisaties staan, die de sociale fabriek Suriname in stand houden”, aldus de voorzitter.
De VHP wil veel aandacht schenken aan dit aspect, in het kader van haar jaardag op 16 januari. Volgens Santokhi valt er nog veel te verbeteren op het gebied van het naleven van waarden, normen, moraal en ethiek in de samenleving. De partij wil religieuze en sociaal-maatschappelijke leiders de ruimte geven om hun inzichten te presenteren en nagaan hoe wij samen een bijdrage kunnen leveren aan het maken van een sterke maatschappij. “Daar is waar we willen zijn. Een sterke maatschappij met sterke gezinnen, familie en organisaties. Een sterke maatschappij zal ook altijd een sterke regering en sterke instituten opleveren.”
Op de conferentie zal er gesproken worden met prominenten uit onze samenleving. Dat kan leiden tot een verandering van het beleid, inzichten en andere strategieën, zodat Suriname sterker en bewuster gemaakt kan worden. De conferentie zal daarom geleid worden door maatschappelijke en religieuze leiders.

door Kimberley Fräser

More
articles