Republic Bank trekt SRD 650.000 uit voor sociale instellingen

De Republic Bank heeft voor dit jaar SRD 650.000 uitgetrokken voor sociale organisaties. Gisteren lanceerde de bank haar Power to Make a Difference programma in Torarica. Op deze manier geeft de Republic Bank terug aan de gemeenschap.
De vijf instellingen die zijn geselecterd en in aanmerking zullen komen voor een donatie, zijn: de Parama-ribo Zoo, Stichting Unu Pi-kin, het s’ Lands Hospitaal, Openbare school Groot Henar en Conservation International. De instellingen zijn geselecteerd op basis van criteria van de bank. Een van de voornaamste is het bevorderen van de ontwikkeling van kinderen.
Lillian Leeflang, directielid van de bank, gaf aan dat de banken het al behoorlijk moeilijk hebben door de financieel-economische situatie in ons land. Deson-danks benadrukte zij dat het voor de bank een verantwoordelijkheid is om terug te geven aan de sa-menleving door te investeren in organisaties die een belangrijke rol vervullen in de samenleving. De Repu-blic Bank hoopt op zo een manier verandering te brengen in het bestaan van de sociale instellingen.
Voor de Paramaribo Zoo is de donatie meer dan welkom. De dierentuin heeft het afgelopen jaar een zware terugval van bezoekers gekend. Directeur van de zoo, John Altenberg, gaf aan dat de gelden gebruikt zullen worden om de speeltuin te moderniseren en te renoveren. De dierentuin hoopt hiermee meer bezoekers te trekken. ‘’Het is een goddelijke gift die ik niet heb verwacht’’, zei hij.
Stichting Unu Pikin zal de donatie gebruiken om drie bibliotheken op te zetten in het binnenland. Het s’ Lands Hospitaal zal nieuwe ziekenhuisbedden en een patiëntenmonitor voor de verloskamer aanschaffen. OS Groot Henar zal de toilettengroepen renoveren en Conservation Internatio-nal zal de donatie gebruiken voor het verder beschermen van ons milieu. Hoeveel de donaties per sociale instelling bedragen, is niet bekendgemaakt.

More
articles