Strei! houdt inzamelactie voor kort geding

De politieke partij Strei!, is op haar Facebook pagina gestart met een inzamelactie. De gelden die hiermee ingezameld worden, zijn bedoeld om een kort geding aan te spannen tegen de Wet Rij- en Voertuigenbelasting. Strei! eist dat deze wordt teruggedraaid. Volgens partijvoorzitter Maisha Neus, is de actie in volle gang. De bijdrage voor een kort geding bedraagt SRD 5000. “Als elke Surinamer SRD 10 bijdraagt, kunnen wij van start gaan met het kort geding’’, schrijft Strei! op haar Facebook pagina.
De actie heeft tot nog toe SRD 2000 opgeleverd. Mensen hebben tot en met 31 ja-nuari de tijd om geld te doneren. Neus zegt dat ze deze week afspraken heeft met mensen die willen helpen. Volgend week gaat Neus een schrijven richten aan het Kabinet van de President. Zij hoop dat het proces in februari van start kan gaan. De partij zal de gemeenschap via de Strei! Facebook pagina op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Strei! is van mening dat de Wegenbelasting al is opgenomen in de governement take. Nu de Rij- en Voertuigenbelasting wederom is ingevoerd, betekent dit volgens de partij dat de burger dubbel betaalt. Slechts 10 procent van de Rij- en Voertuigenbelasting gaat naar de Wegenautoriteit. Strei! schreef op haar Facebook pagina dat de overheid transparant en duidelijk dient te zijn betreffende de governement take alvorens de staat weer gelden wil verhalen op de samenleving.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles