Brownsweg getroffen door hevige regenval

De Krakakreek te Brownsweg, Brokopondo, is buiten haar oevers getreden door de hevige regenval van de afgelopen dagen. De woningen, die ongeveer 50 tot 70 meter van de Krakakreek staan, zijn volgens een bezorgde bewoner uit het district, onder water gelopen. De bewoner, die anoniem wenst te blijven, zegt dat de situatie alarmerend is. Sinds gisteren is de situatie niet veranderd en er is tot nog toe niets gedaan door de districtscommissaris. “We hebben nog geen bestuursambtenaren gezien die zich zijn komen oriënteren. Het lijkt alsof wij aan ons lot zijn overgelaten.”
Oud-parlementariër Fredirik Finisie, is sinds oktober de nieuwe districtscommissaris (dc) van Brokopondo. Volgens de bewoner hebben noch de dc, noch de bestuursambtenaren zich georiënteerd op Brownsweg om de situatie in ogenschouw te nemen. De bewoner zegt dat Finisies voorganger, dc Kenya Pansa, soortgelijke zaken in het verleden wel goed wist aan te pakken.
Twee jaar terug vond er ook zo een geval plaats, toen heeft dc Pansa gelijk plaatselijke ondernemers aangetrokken om graafwerkzaamheden uit te voeren, zodat het water snel weg kon lopen.
Het water loopt heel langzaam weg. Het water heeft in de woningen grote schade aangericht. Veel woningen hebben nog te kampen met wateroverlast en er ontstaat een onhygiënische situatie, omdat er vuil water in de woningen is gelopen. In sommige huizen staat zelfs 10 cm water. De bewoners proberen zelf een goot te graven, zodat het water uit de woningen kan. Maar voor de overige graafwerkzaamheden is zwaar materieel nodig. DC Finisie was niet bereikbaar voor een reactie.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles