VHP streeft naar 10.000 mensen bij massameeting

De VHP organiseert in verband met haar 70-jarig bestaan op 16 januari, een drietal activiteiten, die gehouden worden op 16 januari, 19 januari en 9 februari. Tijdens een persconferentie in het partijcentrum De Olifant, heeft de VHP-leiding deze aankondiging gedaan. Op 16 januari houdt de partij een dankdienst. Op 19 januari wordt er een massameeting georganiseerd. De partij streeft ernaar dat die bezocht zal worden door 10.000 mensen. Tijdens de meeting zal de nieuwe VHP gepresenteerd worden. Er is een mobilisatieplan dat uitgevoerd wordt en gezien het aantal mensen dat zich al heeft aangemeld, kan volgens de VHP geconstateerd worden dat de belangstelling groot is. Het vervoer naar de meeting zal onder andere verzorgd worden door 450 bussen en 200 andere voertuigen uit verschillende districten.
Volgens VHP-voorzitter Chan Santhoki, is 70 jaar een bijzonder getal, vooral omdat het ook vlak voor de verkiezingen wordt gevierd. Hij zegt dat de partij enorm hervormd en getransformeerd is geworden en is ervan overtuigd dat de partij gegroeid is tot de grootste nationale politieke partij. “Wij hebben onze stempel gedrukt op de ontwikkeling van het land in verschillende sectoren.” Dit is volgens de partijtopman zichtbaar in alle districten. Hij zegt dat er de afgelopen drie jaar grote belangstelling is geweest voor de partij. In die periode hebben 3.500 leden zich aangesloten. Alleen al in het afgelopen jaar kwamen er 2000 nieuwe leden bij.

Santokhi zei dat er geleerd is uit het verleden en dat op basis daarvan de statuten en doelstellingen aan zijn gepast. Binnen drie jaar zijn de statuten van de partij twee keer gewijzigd om de doelstellingen te kunnen realiseren en de nieuwe uitdagingen die zich aandienen vanuit de samenleving, te incorporeren in de statuten. Regelgeving die belemmerend werkt, is gewijzigd. Er is nu een nieuw partijreglement, dat de partij in staat stelt landelijk heel flexibel te werk te gaan. De partij is zeer gemotiveerd om door te gaan, volgens Santokhi.
Op 9 februari wordt er een grote conferentie georganiseerd, waarbij er van gedachten zal worden gewisseld over de maatschappij, religie en normen en waarden in de samenleving. Hoewel verschillende politieke partijen uitgenodigd zullen worden, zal er geen sprake zijn van politieke nominatie. De conferentie zal geleid worden door maatschappelijke en religieuze leiders.
De activiteiten hebben een nationaal karakter. Op 16 januari zullen er kransleggingen simultaan plaatsvinden bij verschillende monumenten. Deze monumenten zijn volgens de VHP zorgvuldig geselecteerd. Het gaat om het standbeeld van Lachmon, Baba en Mai, Plein van 10 oktober, ‘Jopie’ Pengel, het Chinees monument en het Monument voor Inheemsen. Daarnaast wordt er een VHP-bundel uitgebracht, ook wel een magazine waarin informatie over de partij is opgenomen.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles