January 9, 2019


Drugsvangst Nieuwe Haven was gescreend door douane


January 9, 2019

De drugs die gisteren op de Dr. Jules Sedney Haven in Paramaribo zijn onderschept door de justitiële autoriteiten, waren reeds door de douane gescreend en verzegeld. De drugs werden ontdekt door de Port Control Unit, die de acht containers rijst die klaar stonden om via Guadeloupe naar Frankrijk verscheept te worden, controleerde. De cocaïne was verstopt tussen zakken met rijst. In meerdere containers zijn rechercheurs op cocaïne gestuit. Een deel van de drugs was verpakt in witte en een ander deel in gekleurde zakken. De justitiële autoriteiten zijn direct gestart met een diepgaand onderzoek, waarbij de Narcotica Brigade, inlichtingendiensten en andere units betrokken zijn. Tot nog toe zijn er twee containers onderzocht, waarbij de politie op meer dan 2.300 kilogram drugs is gestuit. Het onderzoek wordt vandaag door de verschillende eenheden van de politie voortgezet. In verband met het onderzoek wil de politie niet te veel informatie prijsgeven, daarom is zij ook niet met een officieel bericht over de drugsvangst naar buiten gekomen. De rijst die klaar stond om geëxporteerd te worden, is afkomstig van Nivesh rijstpellerij, een onderneming in het district Nickerie. In het rijstdistrict is gisteren in verband met deze zaak, de ondernemer Nitender Oemrawsingh, gearresteerd. Ook een inklaarder is gearresteerd. Verder blijkt ook dat een ander rijstbedrijf uit Nickerie in beeld is gebracht. Intussen is bekend dat er veel meer mensen betrokken zijn bij deze zaak. Aan een ander nieuwsblad heeft een ingewijde in drugsonderzoeken laten weten dat gelet op de omvang van de partij in beslag genomen drugs, een grote en goed georganiseerd crimineel netwerk hierachter moet zitten. Aangegeven wordt dat het ook meerdere bendes kunnen zijn die samenwerken. Er wordt niet uitgesloten dat douaneambtenaren bij deze zaak betrokken zijn, gezien de drugs aangetroffen zijn in containers die verzegeld waren.