January 7, 2019


Protestactie rij- en voertuigenbelasting op 23 en 28 februari


January 7, 2019

De protestactie van Lionel Zweers tegen de rij- en voertuigenbelasting zal op zaterdag 23 februari en donderdag 28 februari worden gehouden. Het beginpunt van de actie is het CCS-gebouw, het eindpunt het oude vlaggenplein. De actie start om 9:00u en duurt tot en met 16:00u. Zweers eist dat de rij- en voertuigenbelasting wordt teruggedraaid en roept een ieder op die het hiermee eens is om op bovengenoemde data met zijn voertuig te komen en die te parkeren voor het parlement. Als dresscode geldt een geel reflecterend hesje. De acties duren volgens Zweers tot de regering de rij- en voertuigenbelasting terugdraait. Vanaf heden zal Zweers elke zaterdag gesprekken voeren met individuen, organisaties, groepen en bedrijven bij het oude vlaggenplein. De regering heeft de betaalperiode van de rij- en voertuigenbelasting verlengd tot en met 28 februari 2019. In gesprek met De West, zegt Zweers dat de onderhandelingen tot nog toe niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Er heerst ontevredenheid over de belasting, maar men kiest er volgens Zweers voor om aan de kant te blijven staan. Desondanks geeft Zweers niet op. “Ik ben heel hard bezig met onderhandelingen”, zegt de activist. De bevolking is volgens hem passief en ondernemers zijn gebonden of bang om openlijk kritiek te leveren. Vast staat volgens hem dat er genoeg mensen zijn die het oneens zijn met deze belasting. “Ik doe mijn best in deze periode om de mensen moed en hoop te geven om op te komen voor hun belangen”, zegt Zweers. Hij benadrukt dat de actie op een ordelijke en goed georganiseerde manier moet gebeuren. Volgens Zweers ondersteunen op dit moment veertig personen de actie.   -door Johannes Damodar Patak-