VALSE BELOFTES

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak, heeft de president aangegeven, dat beloftes die eerder waren gedaan, dit jaar uitgevoerd zullen worden. Het moment is volgens de president aangebroken om als regering ‘’de actieradius’’ nog meer te verhogen. Dat wil zeggen dat plannen van de afgelopen jaren afgerond en lopende acties afgemaakt moeten worden. De gezondheidszorg, infrastructuur, veiligheid, basisbehoeften, huisvesting, verkeer en investeringen, zijn nu prioriteit. Aan het volk is wederom een aantal zaken beloofd, zaken die eerder ook al beloofd waren, maar nimmer zijn gerealiseerd. Ook nu zijn er beloftes gedaan, zonder dat er aangegeven is hoe al die plannen uitgevoerd en gefinancierd zullen worden. In de afgelopen vijf jaar heeft het volk steeds meer moeten inleveren; de kosten voor diverse zaken, zoals elektriciteit, waterleiding en brandstof zijn gestegen en daar is nu ook de herinvoering van rij- en voertuigenbelasting bijgekomen. Het volk blijft maar in de buidel tasten, maar de crisis is tot nog toe niet opgelost. De basiszorg die het land miljoenen kost, wil de president herzien, maar ondertussen stijgt het aantal mensen dat meent aanspraak te maken op een BaZo-kaart, met de dag. Het volk is al vaak genoeg het slachtoffer geworden van valse beloftes. Het is nu meer dan nodig dat het volk zich kritisch opstelt. Vooral jongeren moeten leren uit de negatieve ontwikkelingen van het land in de afgelopen regeerperiodes. Als regeerders niet met een duidelijk plan kunnen komen; moeten de burgers van het land ze niet de kans geven om hun ‘verhaaltjes’ te vertellen. Het is dan ook niet nodig dat het volk achter deze grappenmakers aan blijft lopen. Het volk heeft geen beloftes nodig, maar plannen die leiden tot zichtbare resultaten.