DU NO DU

De bewoners van het Tout Lui Faut Kanaal Rechts, tussen de Sir Winston Churchill- en de Martin Luther Kingweg, hebben maar voor een heel korte duur kunnen genieten van een wegdek dat beter begaanbaar was. In de maand december 2018 is het slechte wegdek aldaar, in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, opgehoogd met grind. De grote kraters werden opgevuld en het wegdek werd uiteindelijk voorzien van nog een grindlaag. Echter heeft de verbetering niet lang geduurd, het wegdek ziet er nu weer bar slecht uit en de buurtbewoners die een alternatief hebben, maken geen gebruik meer van dat weggedeelte. Het heeft trouwens geen zin, dat een deel van de weg berijdbaar wordt gemaakt, zolang grote zware vrachtwagens nog altijd heen en weer rijden en de zaak weer grondig vernielen. Vooral de grote trekkers met houtblokken, maken dat het wegdek kapot gaat. De overheid heeft meerdere malen acties ondernomen om de weg ‘zo goed als mogelijk’ te egaliseren. Waarschijnlijk kost dit de staat niet veel, want om de haverklap wordt de weg weer opnieuw geëgaliseerd. Een paar regenbuien en de weg verkeert weer in de oude staat. Diverse personen hebben steeds de aandacht van de regering gevraagd om de weg opnieuw te asfalteren en maatregelen te treffen tegen de grote zware vrachtwagens die de weg kapot rijden. Echter is er nimmer hierop gereageerd. Het lijkt er juist op, dat de overheid ervoor kiest, steeds een aannemer te betalen om opvulzand in de kraters te gooien en ze daarna af te dichten met een laag grind, terwijl al meerdere malen is bewezen, dat zand en grind door de regen worden weggespoeld en dat de grote vrachtwagens die over de weg rijden, het proces van vernietiging versnellen. Er wordt zeker niet gekozen voor een duurzame oplossing van dit probleem, terwijl bij een andere aanpak, de staat goedkoper uit zou zijn.