January 2, 2019


Criminaliteit afgenomen in 2018


January 2, 2019

Uit de criminaliteitscijfers over het jaar 2018, blijkt dat er in vergelijking met 2017, sprake is van een daling van de criminaliteit. Er waren dit jaar 11 levensberovingen, waarvan 5 vrouwen. Dit zei de minister van Jusititie en Politie, Stuart Getrouw tijdens de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname. In 2017 zijn er 18 moorden gepleegd waarvan 6 vrouwen. In 2016 zijn er 24 moorden gepleegd, waarvan 11 vrouwen. In drie jaar tijd zijn er 53 mensen van het leven beroofd. Ook de vermogensdelicten zijn afgenomen. Onder vermogensdelicten vallen gekwalificeerde diefstal, inbraak, berovingen en overvallen. Minister Getrouw zei dat de dalende cijfers niet wil zeggen dat de politie minder hard zal werken, de politie zal juist harder moeten werken om het veiligheidsgevoel in de samenleving te blijven waarborgen. Getrouw benadrukte dat criminaliteitsbestrijding topprioriteit blijft van de regering.