WE ZULLEN ZIEN

Sinds vorige week mogen zwaar beladen trucks alleen op bepaalde tijdstippen en met begeleiding van de Motor Surveillance Dienst, over de Wijdenboschbrug. Deze maatregel is ingesteld nadat er in korte tijd aanrijdingen hebben plaatsgevonden op de brug. Bij de meeste ongelukken waren vrachtwagens betrokken. Eind november veroorzaakte een tourbus een kettingbotsing. De politie wil met de nieuwe maatregelen de veiligheid van de verkeersdeelnemers op de brug garanderen. Hetzelfde geldt nu ook voor tourbussen met feestvierenden. Het is de zoveelste keer dat de overheid dergelijke maatregelen bekendmaakt. Vorig jaar werd een soortgelijk besluit genomen, waarbij zelfs een boete zou worden opgelegd aan ondernemers die de regels zouden overtreden. De ondernemers hadden echter maar enkele maanden nodig om op dezelfde voet verder te gaan. Zelfs de politie deed geen moeite om de vrachtwagens te stoppen. Nu de overheid wederom maatregelen hiertegen wenst te nemen, zullen we zien wat het wordt. Vooral vrachtwagens met houtblokken maken veel gebruik van de brug. Dit kan ernstige gevolgen hebben als de remmen het plotseling af laten weten of als houtblokken door een ongeval losraken. Vooral parlementariërs van Commewijne hebben vaker hun bezwaren tegen deze transporten geuit. Er werd toen naar mogelijkheden gekeken om het hout over de rivier te transporteren. Wat er precies uit de bus is gekomen, is tot nu toe niet bekend. De regering heeft altijd een mentaliteit gehad om allerlei maatregelen te beloven zonder die daadwerkelijk goed uit te voeren. De aandacht voor de zaak ebt weg en pas als een ander voorval zich voordoet, al dan niet erger dan het vorige, staat dezelfde kwestie weer in het middelpunt van de belangstelling. De regering moet nu een duidelijk standpunt innemen en daarbij blijven. Ook moeten de instanties die moeten toezien op de naleving van de nieuwe maatregel, zonder aanziens des persoon hun werk naar behoren doen. Alleen zo kan voorkomen worden dat steeds weer onschuldige mensen het slachtoffer worden van anderen die de regels aan hun laars lappen.