NEKS DAN PAKKET

Pakketje hier, pakketje daar, pakketjes overal! Ja, daarom staat de NDP bekend, Neks Dan Pakket. Het paarse volk wordt zoet gehouden met een pakketje en soms zelfs met een fles softdrink. Zo gaat het thans in onze maatschappij. Het volk wordt letterlijk zoet gehouden met een aalmoes. De First Lady heeft de afgelopen periode spullen gedoneerd aan behoeftigen, hiermee wil zij zich voornamelijk richten op de sociaal zwakkeren. Een zeer nobele daad van mevrouw Bouterse, maar wier schuld is het dat de groep sociaal zwakkeren zo is toegenomen? Is dit het gevolg van het wanbeleid van de regering waarvan haar echtgenoot de leiding heeft? De zogenaamde pakkettenparade van de regering Bouterse is een walgelijke vertoning, die bedoeld is om de aandacht af te leiden, zodat het arme volk in 2020 weer voor de paarse partij zal stemmen. Mooier nog, waar komt het geld vandaan voor de aanschaf van deze pakketten? Eerst maakt deze regering het volk straatarm en daarna wil zij de zogenaamd sociaal zwakkeren helpen door pakketten te geven. Nota bene geeft het propagandaorgaan Nationaal Informatie Instituut (NII) zoveel media aandacht aan deze ‘sociale projecten’, waarbij de persberichten worden aangedikt met ‘weldoenerij’, zodat het volk zogenaamd wordt bezoedeld. Er zijn in het afgelopen jaar veel beloftes gedaan, maar heel weinig zaken zijn gerealiseerd. In 2018 werden weer heel veel leningen afgesloten, de wisselkoersen schommelden waardoor de prijzen in de winkels niet stabiel bleven. Alleen maar praatjes en verhaaltjes werden ons voorgehouden, maar er kwam geen zichtbare verandering. Hoe vaak werd er niet gezegd: “we hebben het onder elkaar besproken, we gaan er zeker werk van maken, gelooft u mij, we zijn er echt mee bezig, het heeft onze aandacht”. Niet alles wat deze regering doet en heeft gedaan, zullen wij als ‘corruptieve handelingen’ bestempelen, maar er zijn nog steeds voorbeelden van zware corruptie waarbij de president doet alsof zijn neus bloedt. Het volk heeft zo langzamerhand genoeg van al die zogenaamde mooie beloftes. Heel veel mensen vinden inmiddels dat die beloftes hen gestolen kunnen worden. Het enige waar de NDP goed in geslaagd is, is pakketjes verdelen, en zelfs bij de verdeling ziet men nog kans om te jatten. Er was zeker één geval waarbij Bouterse zelf heeft gezegd: “Zand erover”, toen duidelijk werd dat erbij de verdeling van pakketten, zwaar was geplunderd.