DIS NO KAN

Het uitgangscentrum van Paramaribo is een trekpleister voor zowel toeristen als Surinamers. Velen van hen pakken een drankje en zitten lekker te chillen op het terras van de verschillende cafés en restaurants. Echter is parkeren nog steeds een groot probleem en de wachters van het ministerie van Regionale Ontwikkeling aan de Van Sommelsdijckstraat, weten zeker hierop in te spelen. De wachters bieden bezoekers van het uitgangscentrum een plek om te parkeren tegen slechts een tientje. Ja, u leest goed. Een wachter die ambtenaar is, is in de nachtelijke uren ook bezig werkzaamheden voor zichzelf te verrichten. Het gaat om overheidsterrein. Het kan niet zo zijn dat erop zo een wijze geld wordt verdiend. Wij hopen niet dat dit met medeweten van de minister gebeurt. Het wordt hoog tijd dat er gewerkt wordt aan meer parkeergelegenheid in de binnenstad. Niet speciaal de overheid, maar de eigenaren van de verschillende cafés en restaurants in de omgeving, dienen hieraan te werken. Zij hebben er namelijk belang bij dat hun klanten in de buurt van hun zaak kunnen parkeren. Als wij het toerisme in ons landen willen stimuleren, dan zullen wij onze binnenstad en alle andere toeristentrekpleisters moeten omtoveren in een vriendelijke omgeving waar toeristen zonder enig ongemak kunnen genieten van alles wat ons land bezit. Toeristen komen niet met lege handen, zij komen met vreemde valuta naar ons land om onze economie te boosten.