‘NDP is niet de partij van 2010 en 2015’

De Nationale Democratische Partij (NDP) is niet de partij van 2010 en 2015. Dit zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi in gesprek met De West. Hij geeft aan dat het duidelijk te merken is dat er ontevredenheid heerst binnen de partij. Dit komt volgens hem doordat slechts een kleine groep mensen rondom de president bevoordeeld wordt, terwijl de hardwerkende partijloyalisten door de partij in de steek zijn gelaten.
“Ook zij voelen het wanneer zij naar de pomp moeten om te tanken en ook zij gaan rij- en voertuigenbelasting moeten betalen”, aldus Jogi. Volgens hem moet het niet als een verrassing overkomen wanneer er sprake zal zijn van een leegloop binnen de NDP in 2020. De enige manier om dit te voorkomen, is volgens hem om de economie van het land goed te laten draaien, waardoor de financiële druk op de burger ook afneemt.
“Er heerst ontevredenheid in alle legioenen en facetten van de NDP”, zegt de politicus. Mensen raken hierdoor gefrustreerd en ontmoedigd.
Binnen de NDP is het al geruime tijd onrustig. De leiding van de partij heeft zich meerdere keren uitgesproken over de manier waarop partijtoppers zich gedragen. Ook tussen Rachied Doekhie en Ramon Abrahams lijken dingen niet pluis te zijn. Doekhie heeft flink uitgehaald naar zijn partij over de uitgifte van een stuk grond van de SML aan de partijtopper van de NDP. Nu blijkt ook dat er bij de interne verkiezingen van de partij, zaken niet transparant zijn verlopen. Jogi zegt dat hij geen oordeel wenst te vellen over interne aangelegen van de NDP, maar zegt dat bij de nationale verkiezingen van 2015, mensen ook twijfels hebben gehad over de telling van de stemmen.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles