SLM verwelkomt nieuw vliegtuig

De PZ-TCQ onder vluchtnummer PY 3001, heeft gisteren, zondag 23 december omstreeks 09.37 uur in de ochtend, de laatste vlucht uitgevoerd vanuit de Johan Adolf Pengel luchthaven richting Sanford (SFB) in Orlando.
De PZ-TCQ heeft circa vijf jaar onder het beheer van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) diverse vluchten uitgevoerd naar de regio. Gisteravond omstreeks 22.07 uur mocht de SLM haar tweede B737-700 vliegtuig met als registratie PZ-TCT, DISTRICT of Brokopondo, met de traditionele ere-waterboog, verwelkomen.. Deze vlucht is door Captain Javier Aizpun en First Officer Thomas Kolbeek uitgevoerd onder PZ-registratie, wat betekent dat de de-registratie en registratie heeft plaatsgevonden.
De nieuwe B737-700 werd opgewacht door de directie, Raad van Commissarissen en andere stafleden. In de hangar is in het vliegtuig een dankgebed gedaan door Eugenie Mandoeng-Djosetiko, waarna het vliegtuig aan de afdeling Maintenance werd overgedragen.
Het proces voor het verkrijgen van het Certificate of Airworthi-ness (C of A), wordt nu voortgezet door de Civil Aviation Safety Authority Suriname, CASAS. Het interieur van het vliegtuig is volledig nieuw en in blauw leer uitgevoerd.

More
articles