NIET MET OPEN VIZIER

Iemand met open vizier bestrijden, komt de laatste tijd in de wereld en ook in ons land steeds minder voor. Het is zelfs zo, dat men tegenwoordig van sociale media gebruik maakt om onterecht een persoon of instantie te bekladden. Als men maar iets tegen iemand heeft en die persoon wenst te schaden, gebruikt men de computer of smartphone om via het internet de meest gemene leugens te lanceren. Binnen de media zijn er figuren die vals nieuws, fake news,  presenteren en daar groot plezier in beleven. Deze activiteiten zijn zeer verwerpelijk en kunnen grote schade veroorzaken. Echter is het zo dat sociale media wel een uitlaatklep biedt aan personen die iets weten en dat graag kenbaar willen maken, maar hun eigen veiligheid niet in gevaar wensen te brengen. Bepaalde schandalen in samenleving kunnen dan zonder gevaar te lopen, in de publiciteit worden gebracht.  De schrijver op sociale media blijft dan anoniem, maar brengt wel de bal aan het rollen. Er is dan wel een reden om een zaak te gaan onderzoeken en of meer aandacht aan te besteden. Neem nou de perikelen bij de douane die via berichten op sociale media kenbaar werden gemaakt. Het moet voor een ieder duidelijk zijn, dat zaken bij de douane niet op rolletjes lopen en dat er lieden binnen deze dienst zijn die alles behalve eerlijk, hun werkzaamheden verrichten. En als er dan wordt ingegrepen vanwege de overheid, in dezen het ministerie van Financiën, dan is het hek van de dam en dreigt men met acties. Of er daadwerkelijk acties komen, valt nog te bezien. Het is al jaren een rommeltje bij de douane en daar zal uiteindelijk schoon schip gemaakt dienen te worden, willen we dat de overheid voldoende verdiensten uit de indirecte belastingen opstrijkt. Het is goed dat zaken aan het licht worden gebracht en dat er correctie wordt gepleegd. Het is goed dat er klokkenluiders zijn, mensen die het niet langer kunnen aanzien dat erop grote en grove schaal wordt gestolen en dat dit volk voortdurend wordt benadeeld. Het is daarom van het allergrootste belang dat de democratie wordt behouden en verdedigd, we hebben namelijk ook een periode van onvrijheid gekend waarin de vrije meningsuiting volledig aan banden was gelegd. Personen die thans de sociale media zo vrijelijk gebruiken en misbruiken, hebben geen idee wat het is om in een klimaat van totale onvrijheid, intimidatie en onderdrukking te leven. Daarom is het goed dat er nog een vrije pers en de sociale media bestaat waardoor we met zijn allen in staat zijn zaken te onthullen en op die manier correctie na te streven. De mensen en vooral de oprechte  klokkenluiders, moeten daarom actief blijven en de hoop niet opgeven, want na een periode van duisternis in het leven, komt er zeker een van veel meer licht en dat geldt natuurlijk ook voor ons geliefd Suriname.