Inter Moengo Tapoe wint drie op rij

Inter Moengo Tapoe heeft gisteren zijn derde wedstrijd op rij gewonnen in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie. De ploeg won in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion na een ruststand van 1-0 met 3-0 van Nishan’42. Sergino Eduard opende de score in de 28ste minuut. Migamba Antomoi scoorde twee keer. Zijn eerste doelpunt liet hij tien minute na de rust noteren en in de 85ste minuut nam hij ook de derde treffer van de winnende ploeg voor zijn rekening.

Het was de derde zege op rij voor de club uit Marowijne.

Na het 1-1 gelijkspel op zaterdag 1 december tegen landskampioen Robinhood, won Inter Moengo Tapoe een week later met 3-1 van WBC, gevolgd door een 6-1 zege op Papatam op 16 december. De ploeg won verder ook van SV Notch (2-1) en speelde ook gelijk tegen Voorwaarts (2-2).

Inter Moengo Tapoe stijgt door de overwinning met 14 punten uit 6 duels naar de tweede plek op de voorlopige standenlijst, achter koploper Leo Victor. De Leeuwen nemen het zondag aanstaande om 18:00 uur eveneens in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion op tegen Transvaal. Leo Victor leidt met 15 punten uit 5 wedstrijden, gevolgd door nr.2 Inter Moengo Tapoe met 14 uit 6. PVV en Transvaal volgen met elk 12 punten uit 4 wedstrijden.

Eerder in de week, op woensdag 19 december, won WBC met 4-1 van Voorwaarts en steeg de ploeg van plek 9 naar plaats 6.

Vanmiddag kruisen Botopasi en SV Notch om 16:30 uur de degens in het Ronnie Brunswijk Stadion. Simultaan staan tegenover elkaar: Broki-Santos (Mgr. Aloysius Zichem Sportcentrum) en om 19:00 uur Robinhood-ACoconut (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion). Zondag 23 december:

16:30 uur PVV-West United (André Kamperveen Stadion) en 18:00 uur Transvaal-Leo Victor (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion).