Regering doet niets aan volksontwikkeling

‘’De zaken die de regering Bouterse stelt als prioriteit, geven duidelijk aan dat ze niets geeft om de ontwikkeling van het volk’’, zegt NPS-volksvertegenwoordiger Patricia Etnel in gesprek met De West, naar aanleiding van de besluiten die de regering in de afgelopen jaren heeft genomen. Het recente besluit van de regering om nieuwe ID-kaarten te introduceren, vindt Etnel meer dan triest. “Burgers zullen met een moderne ID-kaart lopen, maar zullen er niets aan hebben. Ze zullen niet geholpen zijn om de moeilijke tijden waarin we nu leven, te overbruggen.”
Etnel is van mening dat de regering Bouterse steeds weer verkeerde investeringen doet.
Investeringen die volgens haar land en volk niet vooruit helpen. In plaats van US-dollar 9.6 miljoen te besteden aan nieuwe ID-kaarten, kon er volgens de volksvertegenwoordiger geïnvesteerd worden in onderwijs, volksgezondheid en ondernemerschap. Ze geeft aan dat de kindertehuizen het financieel heel zwaar hebben, omdat er nauwelijks geld voor ze wordt vrijgemaakt door de overheid. Huize Betheljada kampt sinds 2015 met problemen, maar tot nu toe kan er geen goede oplossing komen. Ook merkt ze op dat het Atjoni Internaat nog lang niet geholpen is.
Het bedrag dat voor de nieuwe ID-kaart is geleend door de regering, zou volgens de volksvertegenwoordiger bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om meer scholen te bouwen. Om ondernemerschap te stimuleren, zodat er meer werkgelegenheid gecreëerd wordt en meer geëxporteerd wordt om meer inkomsten binnen te krijgen. Echter vindt ze ook dat er verbetering moet komen als het aankomt op moeder- en kindzorg. Etnel geeft aan dat het nog altijd problematisch is voor een aantal moeders om geld op te hoesten voor babyvoeding. Ze vindt dat er geld vrijgemaakt moet worden zodat de babymelk weer gesubsidieerd kan worden. “De regering heeft een bepaald idee hierover. Maar zaken zijn veel gemakkelijker in de theorie dan de praktijk”, zegt Etnel
Verder wijst ze erop dat we aan het eind van 2018 zijn en het parlement heeft nog steeds geen evaluatie gezien van het herstel- en stabilisatieprogramma. “Er wordt niets gedaan aan herstel en stabilisatie. ‘’Regering Bouterse is de meest waardeloze regering die we hebben gehad in veertig jaren”, aldus Etnel.

More
articles