Djojo Bedrijvengroep sponsor pagara estafette Commewijne

De Djojo Bedrijven Groep N.V. heeft dit jaar samen met het districtscommissariaat van Commewijne, de organisatie van de pagara estafette op het Veerplein op zich genomen. Het evenement dat vorig jaar is geïntroduceerd door Jercon N.V., moet jaarlijks voortgang vinden, vindt directeur Enrique Ralim van de Djojo Bedrijvengroep.
Het voorbereidingswerk is reeds in volle gang. Zaterdag 29 december is de grote dag voor zowel de feestgangers van Commewijne als die van Paramaribo en andere gebieden. “We hebben gekozen voor een zaterdag, zodat meer mensen kunnen genieten van al het moois wat wij die dag zullen tentoonstellen”, zegt Ralim. De pagara wordt tussen 12.00 en 14.00 afgeschoten. Daarna is er feest tot 2.00 in de ochtend. “We hebben een variatie aan programma’s”, aldus Ralim.
Er is zowel aan jong als oud gedacht. Soundgekken mogen hun kunsten op het Veerplein vertonen, terwijl muziekgroepen van zowel binnen-als buitenland zullen optreden. “We hebben rekening gehouden met de cultuur van Suriname. Er is voor iedereen wat te halen”, zegt Ralim enthousiast. Met de lokale ondernemers zoals de warung-, taxi’s, bus-en boothouders, zijn er speciale afspraken gemaakt met het commissariaat als begeleider. Zo mogen de warungs langer openblijven, terwijl er extra bussen ingezet zullen worden. “De boothouders mogen deze dag tot laat in de nacht varen. Ook aan hen hebben wij gedacht”, alus Ralim.
Om zoveel mogelijk mensen aan te trekken, wordt het Veerplein de komende tijd ook aantrekkelijker gemaakt. Zo zijn er afspraken met de boothouders om de steiger en de omliggende bomen een verfbeurt te geven. Ook helpt het Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, om het Veerplein schoon te houden. “We gaan ervoor. We moeten ervoor zorgen dat steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot Commewijne”, aldus Ralim.

 

door Seshma Bissesar

More
articles