UNDP verlengt samenwerking met Waterforum Suriname

De Stichting Waterforum Suriname heeft een succesvol jaar achter de rug. In 2018 heeft de stichting veel werk verzet voor het vergroten van de bewustwording over water en heeft zij met ook met de autoriteiten gesproken over de waterwetten die nog moeten komen. Door haar inzet om de gemeenschap bewust te maken van duurzaam waterbeheer, heeft het United Nations Development Programme (UNDP), de overeenkomst met Stichting Waterforum Suriname, uitgebreid met nog een flinke component.
De voorzitter van de Stichting Waterforum Suriname, Manodj Hindori, zei afgelopen woensdag tijdens een bijeenkomst in verband met het zesjarig bestaan van de stichting, dat de uitbreiding van de overeenkomst met UNDP te maken heeft met een integrated water resource management action plan en een monitoring.
Hindori gaf aan dat de stichting dit moet gaat ontwikkelen voor Suriname. Hij haalde aan dat het team van het waterforum vanaf 2019 van start zal gaan hiermee.
Ook met een andere internationale partner waarmee de stichting werkt, het Wereld Natuurfonds (WWF), is volgens Hindori wederom een overeenkomst aangegaan, waarbij de stichting weer over de waterwetgeving van Suriname een tweetal sessies zal organiseren. Het Waterforum Suriname zal deze sessies in samenwerking met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) verzorgen.
Het Waterforum Suriname heeft reeds met de UNDP meegewerkt aan het bewerkstelligen van projecten die betrekking hebben op het waterbeheer in ons land. Het waterforum heeft ook geparticipeerd op uitnodiging van de UNDP op het World Waterforum dat van 18 tot en met 23 maart is gehouden in Brasilia, de hoofdstad van Brazilië. Als uitvloeisel hiervan heeft de stichting een seminar georganiseerd waarbij de resultaten van dit wereldforum zijn besproken met het groter publiek.
Verder haalde de voorzitter van waterforum aan dat schoolbezoekjes, lezingen en publicaties van wateronderzoeken, ook hebben bijgedragen aan een markant jaar voor de stichting.

 

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles