Veerbinding weer operationeel maken

De veerverbinding van Commewijne naar Paramaribo is al geruime tijd niet meer operationeel. Gezien de enorme files op de Wijdenboschbrug, zou het herstellen van de veerbinding volgens Ingrid Karta-Bink, volksvertegenwoordiger van Commewijne, een verlichting zijn voor het verkeer op de brug. Zij geeft aan dat volgens de wet, bromfietsers, fietsers en voetgangers, geen gebruik mogen maken van de brug. “Er is een uitzondering gemaakt, omdat er maar één verbindingsweg is tussen Commewijne, Marowijne en Paramaribo”, zegt Karta-Bink. De veerverbinding zou volgens haar ingezet kunnen worden voor deze groep verkeersdeelnemers. Zij haalt aan dat hierdoor ook voorkomen kan worden dat mensen de brug opgaan om zelfmoord te plegen. De autoriteiten hebben wel camera’s geplaatst op de brug zodat politie en of hulpdiensten snel ter plekke kunnen zijn indien iemand op het punt staat van de brug te springen.
Karta-Bink die burgermoeder is geweest van het district, geeft aan dat zij in die functie bezig was met een project om een ferry te plaatsen van Nieuw-Amsterdam naar de Anton Dragtenweg. In eerste instantie liep het project stroef, omdat de meeste gronden aan de Anton Dragtenweg eigendomsgronden zijn. Karta-Bink vertelt dat een ondernemer wel bereid was om mee te werken aan het project. Toch vond het project geen voortgang, omdat van de zijde van de overheid, het volgens haar slechts bij de planning bleef. Bij het herstellen van de veerverbinding, is er volgens Karta-Bink wel een zorgpunt, omdat de Waterkant in Paramaribo niet meer van de overheid is, maar op naam van een stichting staat.
Karta-Bink vraagt zich af waar het veer dan zal moeten aanmeren. Boten konden destijds aanmeren aan de Kleine Saramacca-straat, maar die ligt nu onder water en het zal ruim 2 tot 3 miljoen euro kosten om te zorgen voor een aanmeerplaats.

door Johannes Damodar Patak

More
articles