PLO heeft verzuimd om orde op zaken te stellen

“Dat de particuliere bushouders nog steeds kampen met jarenlange problemen, komt simpelweg omdat de PLO nimmer geprobeerd heeft oplossingen aan te dragen aan het ministerie”, zegt de voorzitter van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO), Suraj Sahadew-Lall, naar aanleiding van de recente problemen op de route Paramaribo-Lelydorp (PL).
De bushouders hebben problemen met de ordeningsmaatregelen van het directoraat Transport van het ministerie van Open-bare, Werken Transport & Communicatie (OWT&C).
Sahadew-Lall zegt dat het al lange tijd bekend is dat er geen vergunningen meer uitgegeven kunnen worden voor de PL-route, ook zou de PLO volgens hem hebben gezegd tegen nieuwe routes te zijn die de PL-route overlappen. Sahadew-Lall wijst erop dat op de PL-route al genoeg bussen rijden, dus nieuwe vergunningen voor die route zijn eigenlijk niet nodig. “Toch heeft de PLO-voorzitter getracht om in aanmerking te komen voor een vergunning op de PL-route.’’ Hij vraagt zich af hoe de PLO wil opkomen voor de belangen van de bushouders, als zij zelf probeert de situatie te verergeren.
Door dergelijke handelingen en het niet aandragen van oplossingsmodellen voor de steeds groter wordende problemen op de PL-route, zegt de SBO-voorzitter dat alles wat zich nu afspeelt in de particuliere bussector, te wijten is aan de PLO.
Hoewel de belangenorganisaties geen beleid kunnen maken, vindt Sahadew-Lall dat zij wel met oplossingen kunnen komen voor de problemen die er in de sector zijn. “Als de problemen en de daarbij behorende oplossingen in goed overleg met het ministerie waren besproken door de PLO, zou de ontwikkeling van de sector er anders uitzien”, zegt hij.
Sahadew-Lall gelooft niet dat de PLO in staat zal zijn oplossingen aan te dragen voor de problemen waarmee de bushouders van de PL-route kampen. De SBO is volgens hem daartoe wel in staat. “Ik kan garanderen dat de SBO ervoor kan zorgen dat de PL-bushouders als overwinnaars uit de bus komen”, aldus de SBO-voorzitter.

door Richelle Mac-Nack

More
articles