Kerstboom op het plein brengt vrede en liefde’

De pupillen van de Mr. Hubert Stichting en Lobi Pikien keken gisteren vol aandacht naar de grote kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein. Met een druk op de knop gingen alle lichtjes in de kerstboom branden. De kerstboom werd verlicht nadat dominee Pengel voorgegaan was in gebed. Daarna hield zowel de onderdirecteur van het Directoraat Cultuur, Henriëtte Bholasingh-Helstone als Eugène van der San, directeur van het Kabinet van de President, een korte toespraak.
Volgens Bholasingh-Helstone symboliseert de kerstboom het licht, het licht dat ook zal schijnen in ons hart. “Het licht schijnt in het hart van de heer Jawalapersad om dit voor de zevende maal te doen voor de natie. Het opvrolijken, een nieuwe kans, nieuwe dag, een nieuwe hoop, zoveel licht zal er schijnen.” Bholasingh-Helstone spreekt de hoop uit dat dit initiatief een aanzet zal zijn voor andere ondernemers om gelijksoortige projecten uit te voeren waarmee terug gegeven kan worden aan de gemeenschap. Er zijn ook andere pleinen in ons land, waar volgens haar deze ondernemers gebruik van kunnen maken. Bholasingh-Helstone linkt deze tijd aan liefde, vreugde en vrede. Volgens de onderdirecteur gaat Suriname door als een van de meest vredelievende natiën in de wereld. De vrijheid die wij hebben om kerst te vieren, maar ook de gelegenheid om foto’s te maken van de enorme kerstboom die het licht symboliseert. Ze roept vooral de jongeren op om zoveel als mogelijk foto’s te maken, zodat de boodschap van vrede en liefde die wij in Suriname hebben, gedeeld wordt met de wereld. Van der San droeg een kerstgedicht voor.
Ramon Jawalapersad, directeur van Roelie’s Lighting & Decor, zet al voor het zevende jaar een enorme kerstboom op voor de gemeenschap. “Het maakt mij blij om allemaal blijde gezichten te zien.” De waarde van deze boom varieert elk jaar. Dit jaar gaat het om een kerstboom van SRD 17.500. De boom is opgezet met medewerking van verschillende actoren, ook de gedetineerden hebben een bijdrage geleverd en het personeel van Roelie’s Lighting & Decor. De kosten van de boom zijn volgens Jawalapersad voor de bedrijfsrekening. Zijn kersboodschap van luidt: ”Laten wij naar elkaar toegroeien. Je ziet wat er om ons heen gebeurt. Er is veel onenigheid. Laat de boom ervoor zorgen dat wij naar elkaar toegroeien.”
De kinderen van de tehuizen werden getrakteerd op een hapje en een drankje. De aanwezigen kregen de gelegenheid om een foto te schieten van de boom.

door Kimberley Fräser

 

More
articles