GODO dichter bij klanten met Banking App

Naast het feit dat de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO vandaag haar 47-jarig bestaan viert, verheugt de bank zich nu ook op een behaalde mijlpaal. Vandaag heeft de bank namelijk de GODO Banking App gelanceerd die haar dichter bij haar klanten brengt. Hoewel de app geen nieuwigheid is in de financiële wereld, vond GODO het belangrijk om ook in te spelen op de digitalisering die een steeds belangrijkere rol inneemt in de wereld.
Percy Clenem, algemeen directeur GODO, geeft aan dat de bank op adequate wijze wil inspelen op ontwikkelingen die een bijdrage kunnen leveren, zodat de producten en diensten van de bank op een efficiënte wijze aan de man gebracht kunnen worden. Behalve de bekende diensten die beschikbaar zijn via internet bankieren, zullen klanten van GODO nu via de app instaat zijn vanuit elke gewenste locatie, hun bescheiden voor openen van een rekening, het aanvragen van een persoonlijke lening, het sluiten van een persoonlijke hypotheek, te scannen en naar de bank op te sturen.
Ook is het mogelijk om via de app afspraken voor een gesprek te maken met de bank.
Voor de veiligheid zijn bij de ontwikkeling van de app de hoogste standaarden gebruikt. Zo is de informatie van het GODO-banksysteem via de app niet beschikbaar voor de gebruiker. Het banksysteem van GODO en de gegevens van klanten zijn hierdoor veilig gesteld. De app is te downloaden via Google Play en vanaf deze week ook op App Store.
Vooral voor burgers in de verre districten zal deze applicatie geld besparend zijn, vanwege de reiskosten om de kantoren van de bank te bezoeken. Senioren burgers die niet met een android of iPhone om kunnen omgaan, kunnen terecht bij de bank waar zij wegwijs worden gemaakt. “Het is niet de bedoeling dat de app het bankwezen vervangt. Het is een uitbreiding van de dienst waarbij wij tegemoet komen aan de wensen van deze tijd”, zegt Clenem. Edwin Watson, voorzitter van het bestuur, staat stil bij de laatste algemene vergadering waarbij de nadruk werd gelegd op versterking van het leiderschap van GODO en de technologie. Niet alleen binnen het bestuur, maar ook binnen de directie zijn mensen aangetrokken die de bank konden leiden. Ook is gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening. Volgens hem is de bank goed op weg met haar voornemens.
De app is een voorloper van het digitaliseringstraject waarmee GODO volgend jaar zal starten. In januari zal de bank starten met de uitbreiding en modernisering van het pand, zodat klanten een betere beleving kunnen hebben. Daarnaast is GODO ook van plan haar archief compleet te digitaliseren.

 

-door Priscilla Kia-

More
articles