Robinhood nipt langs Voorwaarts

Robinhood won gisteren nipt met 1-0 van Voorwaarts. De ruststand van deze in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion gespeelde wedstrijd was 0-0.

Coach Roberto Godeken zegt dat uiteindelijk de punten tellen. Volgens hem hebben zijn spelers nagelaten meer doelpunten te scoren. “Belangrijk is dat de punten binnen zijn om in de top van de ranglijst te blijven.”

Assistent coach Werner Blackson van Voorwaarts meent dat zijn team niet genoeg druk heeft uitgeoefend op de regerend landskampioen. Blackson: “De jongens hebben op het middenveld flink druk gezet, maar het belangrijkste bleef uit, namelijk doelpunten maken.“ Blackson wijst erkent dat Voorwaarts harder moet werken wil de ploeg dit seizoen tenminste in de top 5 eindigden. Hij wijst erop dat er in vier wedstrijden slechts 4 punten zijn binnengehaald.

“Dat wil zeggen dat we acht punten hebben laten liggen”, aldus de assistent coach.

Opvallend bij Robinhood was dat de Braziliaan Alan Lucas wel op de spelersbank zat, maar geen speelminuten kreeg. Coach Godeken zei dat na overleg met het bestuur besloten was de speler niet in te zetten. “Er is een verzoek gedaan dat hij niet ingezet wordt en dat hebben wij ingewilligd”, aldus Godeken. De oefenmeester legt uit dat Lucas speler is van zaalvoetbaltitelverdediger Styx, die morgen de derde tevens beslissingswedstrijd om het landskampioenschap speelt tegen ZV Mengao. Er is daarom een beroep op de club gedaan om Lucas niet in te zetten, om te voorkomen dat hij morgen niet van de partij kan zijn.

door Ivan Summerville