Consude Games achter de rug

Schaker Imaan Kalidjo wint zilver

Schaker Imaan Kalidjo heeft op de laatste dag van de Consude Games in Peru zilver behaald voor Suriname. Hij streed om deze individuele medaille tegen schakers uit gastland Peru, Braziliƫ, Colombia, Chili, Paraguay, Bolivia, Uruguay en Bonaire.

Het betrof de tweede medaille voor Suriname op de Consude Games.

Eerder won judo Ezra Bouwer de bronzen plak.

De spelen werden gisteren afgesloten. Tijdens de afsluitingsceremonie werd de fakkel overhandigd aan Paraguay die in 2019 de organisator is van de Consude Games. De deelnemende landen hebben ook meegedaan aan een parade.

De Consude Games duurden van 1 tot en met 7 december in Arequipa, Peru. Hieraan hebben ongeveer 90 sporters van Suriname geparticipeerd op de onderdelen schaken, atletiek, basketbal, tafeltennis, zaalvoetbal, volleybal, zwemmen en judo.

Op de onderdelen atletiek, basketbal, tafeltennis, zaalvoetbal, volleybal en zwemmen waren er geen finaleplekken voor Suriname weggelegd. Ons land deed op het onderdeel atletiek ook mee met Special Olympics-atleten, terwijl er voor het eerst ook een meisjesbasketbal-ploeg werd afgevaardigd.

De zwemmers hadden donderdag hun laatste wedstrijden. De tafeltennissers hebben in totaal zes wedstrijden afgewerkt, namelijk tegen Peru, Uruguay, Braziliƫ, Paraguay en twee keer tegen Ecuador.