VSH renoveert Wi Kontren

Het gemeenschapscentrum Wi Kontren is gerenoveerd en vandaag opgeleverd aan het stichtingsbestuur. De renovatie vond plaats in het kader van het 60-jarig bestaan van VSH United, die uitvoering gaf aan het Corporate Social Responsibility beleid middels het project ‘Renovatie WI Kontren’. De renovatie hield in, de opknapbeurt van het zwembad, de toiletgroepen, de gevel en wat schilderwerk. Aan dit project heeft het bouwbedrijf Kiesel intensief meegewerkt.
In de afgelopen periode werd gewerkt aan de renovatie van het gemeenschapscentrum. Zowel het Community Fund VSH als de stichting Wi Kontren werken eraan om het woon- en werkgenot van de omgeving te verbeteren door het goed in stand houden van Wi Kontren als gemeenschapscentrum. Volgens Ramon Hooplot, voorzitter van het stichtingsbestuur Wi Kontren, is het herstel van Wi Kontren veertien jaar terug begonnen, waardoor het centrum heropend kon worden. Na veertien jaar was het centrum weer aan renovatie toe en was de beveiliging dringend nodig. ”Niet omdat er zoveel gestolen wordt, maar omdat kinderen over de schutting springen als er niemand is en kunnen verdrinken”, zei Hooplot. VSH heeft daarom eerst gezorgd voor de beveiliging, waarna is overgegaan tot het renoveren van het bad. Hooplot is zeer dankbaar voor de geste, omdat er per jaar duizenden kinderen gebruik maken van het zwembad.
Echter rest nog wat schilderwerk ten aanzien van de schutting. Hiervoor is de kunstenaar George Struikelblok gevraagd om de kinderen van de verschillende scholen uit te begeleiden en zo een paar muren te beschilderen met milieu thema’s. ‘Houd wi kontren schoon’, ‘gooi geen vuil op straat’, ‘maak goed gebruik van het gemeenschapscentrum, zorg er goed voor’, zijn een paar ideetjes die aan de kinderen zullen worden voorgelegd bij het beschilderen van de muren.
Het thema voor dit jubileumjaar van VSH is: ‘bringing together, growing together’. In dit kader heeft VSH een aantal donaties gedaan aan de Surinaamse gemeenschap met name aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Volksmuziekschool, Villa Zapakara en nog een aantal ministeries. De totale donaties hebben een waarde van meer dan USD 100.000.

 

door Priscilla Kia

More
articles