Kosmos Energy doneert computers aan AdeKUS

Kosmos Energy Suriname heeft gisteren 36 nieuwe computers gedoneerd aan de Sustainable Management of Natural Resourches (SMNR) studierichting van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADeKUS). Daarnaast heeft Kosmos Energy Suriname ook onderzoeksapparatuur gedoneerd die bedoeld is voor de studierichting Geowetenschappen.
Het hoofd van UCIT, Jerry Teixeira, is ingenomen met deze donaties. Hij haalde gisteren bij de overhandiging van de donatie aan, dat de studenten goed gebruik zullen maken van de nieuwe apparatuur. Hij hield de aanwezigen voor dat de universiteit in de afgelopen jaren adequate apparatuur ontbeerde.
Ook Priscilla Elendy van de Studen-tenvertegenwoordiging haakte in op wat de donatie van de nieuwe apparatuur teweeg zal brengen voor de diverse studieprogramma’s. Ze zei dat de computers waarover de universiteit beschikte, niet meer voldoen aan de huidige technische vereisten.
Kosmos Energy is een Amerikaans bedrijf, dat aan petroleumexploraties en-producties doet. Vanaf 2012 is het bedrijf actief in Suriname. Het bedrijf beschikt over een social responsibility beleid, waarin is opgenomen dat het bedrijf educatieve en capaciteitsversterking ondersteunt. De donatie aan AdeKUS heeft in totaal US$ 90.000 gekost. Naast dergelijke projecten, ondersteunt Kosmos Energy ook healthcare en environmental doelen. Het bedrijf heeft tot nu toe US$ 1 miljoen in Suriname besteed aan zijn corporate social responsibility.
De vicepresident en country manager van Kosmos Energy, Tom Fauria, vertelde dat de Kosmos de Universiteit eerder al heeft ondersteund, hij hoopt dat deze samenwerking in de toekomst voortgezet kan worden.

More
articles