December 6, 2018


Futsalfinale naar climax


December 6, 2018

De finale tussen titelverdediger Styx/KG en ZV Mengao in de Djojo Bedrijvengroep Futalplayoffs gaat naar een climax. Na de 11-2 oorwassing van afgelopen zondag in game 1 van deze best-of-three hoofdklasse finaleserie, herstelde Styx zich gisteren door met 4-1 te winnen. Styx profiteerde vooral van fouten in de verdediging van Mengao, dat in tegenstelling tot zondag een heel zwakke partij speelde. Het duurde echter wel heel lang voordat de score werd geopend. Styx veroverde het leder nadat de doelman Cleber Alves van Mengao uit zijn was gekomen en de bal wilde  wegwerken, echter kwam het bij een Styx-speler terecht. De ploeg zette een razendsnelle counter op waaruit de 1-0 door Gutiera da Silva werd genoteerd. Er werd met deze stand gerust. Enkele seconden na de spelhervatting was het Moraes Palheta die Mengao langszij bracht. Hij scoorde uit een indirecte vrije trap van Vangelino Sastromedjo. Maar lang zou het niet duren voordat Styx weer op voorsprong kwam. Izaak Carvalho nam de tweede treffer van de ploeg voor zijn rekening. Hierna begon het te lopen voor de titelverdediger. Een voorzet van Lucas da Costa werd ongelukkigerwijs voor Jurmen Vallei in eigen doel gewerkt: 3-1. Mengao-coach Gino Brandon vluchtte in een time-out, maar de resultaten bleven uit. Het werd gedurende enkele minuten stilgelegd toen er vanuit het publiek een fles op het speelveld kapot werd gegooid. Dit volgde nadat Mengao-speler Edward van Gils rood werd gekleurd en teamgenoten en officials van Mengao hun misnoegen hierover tegenover de arbitrale leiding kenbaar maakte. Ook de security en het publiek gingen zich ermee bemoeien, waarna het duel even moest worden gestaakt. Mengao herstelde zich niet en Styx liet nog een doelpunt optekenen via Stefano Rijssel.