December 5, 2018


Geen halve finale voor meisjes volleybalploeg op Consude Games


December 5, 2018

De meisjesvolleybalselectie maakt bij de Consude games in Peru geen kans meer om zich voor de halve finale te plaatsen. De meisjes verloren hun tweede partij met 0-3 van Chili. De setstanden waren 25-12, 25-7 en 25-11.  In vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Bolivia waar Suriname ook met 0-3 verloor, ging het iets beter maar het mocht niet baten.

Er werd ook niet al te veel verwacht van de meisjes, vooral omdat de selectie niet al te lang bij elkaar is. Vorig jaar reisde Suriname zonder een meisjesploeg af naar de Consude Games, toen in Bolivia.

De verwachting is dan ook dat Suriname zonder een overwinning het onderdeel van volleybal zal afronden. Na nu al tegenover Chili en Bolivia te hebben gestaan zullen de meisjes het in hun laatste groepswedstrijd moeten opnemen tegen Brazilië, dat voor geen enkel team onder doet. De jongens kwamen gisteren voor het eerst in actie en namen het op tegen Bolivia. Ook daar verloor Suriname met 0-3 met de setstanden 25-10, 25-19 en 25-15.

Het ook is de zaalvoetbalploeg van Suriname nog steeds niet gelukt een punt in de wacht te slepen op de Consude games in Peru. De ploeg, die ruim drie maanden in training is geweest, verloor gisteren ook haar tweede partij. Gastland Peru was met 2-0 de betere. Suriname verloor de eerste partij met 0-5 van Paraguay.

Vorig jaar vlotte het ook niet voor de zaalvoetballer op de Consude Games. De ploeg keerde zonder een overwinning huiswaarts. Wat wel heel opmerkelijk is, is dat de selectie tot nu toe niet met grote cijfers verloren heeft.

Vorig jaar verloor de selectie met 8 tot zelfs 10 doelpunten verschil. Voor wat de tweede wedstrijd betreft zegt coach Prishadpoetra Parmessar dat zijn jongens in de tweede helft beter voor de dag kwamen, wat voor een gelijk opgaand duel zorgde.

Echter, op gegeven moment strafte Peru de Surinaamse ploeg op de counter af: 1-0. Jayo Souza scoorde dit doelpunt. Suriname had geen ander keus dan op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Een positief resultaat leek erin te zitten, maar vijf minuten vóór het einde scoorde Peru wederom na een counteraanval. Kevin Davila werd goed vrijgezet en verdubbelde de score: 2-0.  Suriname nam het vandaag op tegen Brazilië.