Exxon Mobil vindt weer olie in Guyana

Exxon Mobil heeft haar tiende olievondst voor de kust van Guyana binnen. Hiermee heeft de maatschappij naar schatting meer dan 5 miljard barrels” in het Stabroek Block ontdekt. De schatting, op basis van de vorige van ruim 4 miljard vloeit voort uit het resultaat van een verdere evaluatie van eerdere ontdekkingen en bevat een nieuwe ontdekking in de Pluma-1-put, zei het bedrijf vandaag. Exxon Mobil had haar negende ontdekking voor de kust van Guyana bij de Hammerhead-1-put. Haar vijfde ontdekking vond plaats in het Stabroek-blok dit jaar.
Het boorschip Noble Tom Madden, dat eind oktober in Guyana aankwam, begon op 1 november met boren. De bron bevindt zich ongeveer 17 mijl (27 kilometer) ten zuiden van de bron Turbot-1. De Noble Tom Madden boort vervolgens in de Tilapia-1 sectie op 3,4 mijl (5,5 kilometer) ten westen van de Longtail-1 bron.
In een reactie op de tiende ontdekking zei Neil Chapman, senior vice president van Exxon Mobil: “De ontdekking van meer dan 5 miljard vaten in minder dan vier jaar, is een bewijs van onze technische expertise en grondige evaluatie en het nastreven van kansen met een hoge potentie en hoog risico in dit grensgebied.

We zullen blijven toepassen wat we hebben geleerd, om bijkomende exploratievooruitzichten en potentiële toekomstige ontdekkingen te identificeren, die van grote waarde kunnen zijn voor Guyanezen, onze partners en aandeelhouders.”
Steve Greenlee, president van Exxon Mobil Exploration Company: “Ons werk zal de ontwikkelingsopties in het zuidoostelijke deel van het blok tot uiting brengen, waarbij Pluma mogelijk wordt gecombineerd met eerdere ontdekkingen in Turbot en Longtail.
Het Stabroek-blok betreft 6,6 miljoen hectare (26.800 vierkante kilometer). ExxonMobil-dochter, Esso Exploration and Production Guyana Limited, is de operator en bezit een belang van 45 procent in het Sta-broek-blok. Hess Guyana Exploration heeft 30 procent belang in CNOOC Nexen Petroleum Guyana Limited bezit 25 procent. (bron: Stabroek News)

More
articles