December 3, 2018


Spong vecht tegen Braziliaan Pedro Otas


December 3, 2018

Tyrone Spong verdedigt op 21 december aanstaande tijdens het boksevenement “The King Returns To His Jungle” in de Anthony Nesty Sporthal zijn WBC Heavy Weight Title tegen de Braziliaan Pedro Otas.

Otas is de nummer 2 zwaargewicht-kampioen van Brazilië. Hij staat bekend om zijn vele knockouts en komt uit Sao Paolo.

Met het aanstaande boks-evenement verwezenlijken Purple Promotion en A and T Event Promotions uit Miami Florida de droom van Spong om in zijn geboorte land Suriname voor eigen publiek te vechten.

Op 14 november jongstleden hebben beide organisaties het contract getekend met toestemming van de World Boxing Council voor het WBC wereld zwaargewicht titelgevecht van Spong in Suriname samen met nog 5 andere bokspartijen waaronder twee andere titelgevechten.

De World Boxing Council is de grootste en wereldwijd meest prestigieuze boksbond opgericht in 1963.

Spong, ook bekend als “The King of the Ring” heeft in 2015 zijn intrede gedaan in het profboksen en heeft al 12 gevechten achter de rug, waarvan allemaal gewonnen door middel van “KO”. Voor Spong staat er dus met deze bokspartij heel veel op het spel, omdat hij altijd voor “eigen” publiek heeft willen vechten en ook een belofte tegenover president Desiré Bouterse inlost dat hij in Suriname zijn titel komt verdedigen.

Purple Promotion heeft de verantwoordelijkheid van dit boksevenement van wereldklasse op zich genomen om voor Suriname als gastheer op te treden onder de strenge regels van de WBC.