December 1, 2018


YOU CAN’T DO THE JOB!


December 1, 2018

Het modelwoningbouwproject van de regering Bouterse, klinkt voor velen te mooi om waar te zijn. Voor een bedrag van SRD 35.000 met een bankfinanciering bij de SPSB, kan iemand al in aanmerking komen voor een dergelijke ‘poppenhuisje’. Om duizenden van deze woningen te bouwen, is de regering via de NDP een public/private partnership aangegaan. De ondernemer die de woningen zal opleveren, heeft al akkoord gehad om te beginnen. Dit is natuurlijk een van de lokazen die Bouterse zal gebruiken voorafgaande aan de verkiezingen van 2020. Zijn propagandaleus luidt nu al: “We can do the job”. Een dergelijke, niet originele leus werkt gewoon op je lachspieren. Klinkt als de leus van Obama: “Yes we can”. Bouterse probeert met deze huisjes de mensen te accommoderen die zich hebben ingeschreven voor een volkswoning. Het streven is volgens hem om betaalbare woningen voor alle doelgroepen te bouwen, waarbij er bij het uitvoeren van het woningbouwprogramma ook gelet zal worden op de kwaliteit en duurzaamheid van de objecten.  Maar als we deze huizen van dichtbij kritisch beoordelen, dan kan Keerpunt met zekerheid stellen, dat de reeds gebouwde objecten alles behalve duurzaam en of kwalitatief goed zijn gebouwd. Een totale mislukking zijn de sanitaire voorzieningen die absoluut van de slechtste Chinese makelij zijn. Kranen lekken, toiletten spoelen niet goed door, ramen sluiten niet goed en deuren hebben sloten die inbrekers gemakkelijk kunnen verwijderen. Dit zijn maar enkele voorbeelden, want bij sommige woningen zijn er ook al duidelijk scheuren in de muren te zien en lekken de daken zodra er een behoorlijke regenbui plaatsvindt. Dus als het de regering haar missie is om duurzame volkswoningen te bouwen, dan heeft ze zeker gefaald. En wat moeten wij thans verwachten van de kwaliteit van de ‘poppenhuisjes’ die nu moeten volgen? Wat voor kat in de zak zullen de eigenaren hebben gekocht, wanneer zij eenmaal hun intrek hebben genomen? Dit is weer het bewijs dat de regering Bouterse  de job niet kan of weet te klaren. Conclusie: you can’t do the job!