December 1, 2018


Hendrik Kerto damkampioen Combinatie’80


December 1, 2018

Op donderdag 28 november, de laatste speelavond van de interne damcompetitie bij Combinatie’80, is het Hendrik Kerto gelukt een mooie remise af te dwingen van Jerry Sadiek. Hierdoor is Kerto de nieuwe kampioen en onttroonde hij Jerry Sadiek.

Santosh Bhagwandas had als opponent Sanjay Beharie. Ook een spannend treffen. Er werd keihard gestreden, maar ook deze partij eindigde in een remise, waardoor Bhagwandas het semi-kampioenschap opeiste. Jongere broer Arwien won van Regie Koetoe nadat de laatstgenoemde een blunder beging. Daardoor werd het jeugdige talent derde. Vanwege overmacht was Chandai afwezig en won Armand Kasdiran daardoor reglementair de partij. Arwien Bhagwandas kreeg een mooie trofee uitgereikt door Idris Sadiek (de oudste broer van de dam-dokter). Ook wenste Idris Sadiek het jonge talent heel veel succes toe in de komende jaren. Jerry Sadiek reikte de prijs uit aan Santosh Bhagwandas en damdokter John Sadiek overhandigde de kampioenstrofee aan Kerto.

Sankar Gangaram Panday, Pradeep Hardajal en Dheeradjdutt Somai waren ook aanwezig op deze avond.

De eindranglijst na 8 ronden:

1.Hendrik Kerto                                12 pnt

2.Santosh Bhagwandas 11 pnt

3.Arwien Bhagwandas                   10 pnt

4.Jerry Sadiek                 9 pnt (3x winst)

5.Sanjay Beharie         9 pnt  (2x winst)

6.Regie Koetoe                                 7 pnt

7.Pradeep Hardajal                         6 pnt

8.Satish Chandai                               4 pnt

9.Armand Kasdiran                          4 pnt