‘s Lands krijgt peperduur anesthesieapparaat

Het ‘s Lands Hospitaal heeft gisteren het zeer dure Drager Fabius Plus XL Anesthese apparaat, bedoeld om patiënten onder narcose te brengen, gedoneerd gekregen door Iamgold/Rosebel. Medisch directeur Soenita Nanan Pan-day-Gopisingh, is zeer ingenomen met de geste. Er vinden jaarlijks gemiddeld 300 operaties plaats in het ’s Lands Hospitaal. Zonder anesthesieapparaat kunnen er geen operaties uitgevoerd worden. Iamgold/Rosebel zal ook zorgdragen voor het onderhoud van het apparaat. Serge Tjon, Business Unit manager van Harsons Trading, legde de werking en de voordelen van het apparaat uit. Dit bedrijf zorgt voor de levering en het onderhoud. Het anesthesieapparaat heeft verschillende ventilatiemogelijkheden. Er zijn een aantal opmerkelijke voordelen, er is geen drijfgas nodig bij het ventilatiesysteem en indien er een elektriciteitsstoring is, kan de patiënt toch verder geholpen worden. Volgens waarnemend directeur Dayasankar Mathoera, is er een goed functionerende infectiecommissie die de veiligheid in de gezondheidssector op niveau houdt.
Echter moeten diverse afdelingen, onder andere dermatologie en gynaecologie, versterkt worden.
Het ziekenhuis is in staat om de co-operationele kosten, zoals de salarissen, te betalen. Er is een formule waarmee de salarissen op tijd kunnen worden uitbetaald. De tweede focus is gelegd op investeringen in het ziekenhuis. De uitdagingen op het gebied van diagnostiek zijn onder andere: lab functie, apparatuur voor de Operatie Kamer, beddenhuis voor de Intensive Care.
Sharmila Jadnanansing Legal and Corpo-rate Affairs Manager van Rosebel, is blij dat het goudwinningsbedrijf een bijdrage kan leveren aan het ziekenhuis om verder te moderniseren, te optimaliseren en betere gezondheidzorg te brengen aan de samenleving. 2018 stond voor dit bedrijf in het teken van de gezondheidssector. Ruim 1 miljoen US-dollar is geïnvesteerd in deze sector. Zij somt de projecten op, zoals de uitbreiding en renovatie van het Eye Care Center van het AZP, 3D mammograaf voor het AZP, in Nickerie een boot met buitenboordmotor die patiënten bij spoedgevallen over water kan vervoeren, te Brokopondo zijn er aan zeven gemeenschappen medische gebruiksartikelen en apparatuur ge-schonken. “Ons bedrijf heeft samengewerkt met betrokkenen op het gebied van deze sector om zo efficiënt mogelijk medische zorg te bieden en zo goed mogelijk onze mensen te helpen.”

 

door Kimberley Fräser

More
articles