November 24, 2018


(foto: Ivan Summerville)

NOOIT TE OUD


November 24, 2018

De onlangs afgestudeerde Ronnie Brunswijk, partijvoorzitter van de Abop, heeft heel wat kritiek te verduren gekregen na het behalen van zijn master titel aan de Akamai University van Hawai. Brunswijk heeft in het openbaar zijn thesis Environmental Friendly Gold Mining in the East Sipaliwini Area of Suriname, verdedigd. Brunswijk is op 1 november online afgestudeerd en heeft afgelopen zaterdag 14 november in de Flex Mall zijn diploma en cijferlijst ontvangen in het bijzijn van partijgenoten en familie. Vanuit de samenleving werd er onder andere gezegd dat Brunswijk zijn diploma zou hebben gekocht. Dit werd ook gezegd toen Brunswijk in 2015 zijn bachelorstitel behaalde bij het gerenommeerde instituut Boshuizen Training & Consultancy. Nu Brunswijk zijn masters behaald heeft, wordt er weer kritiek geleverd. Vorige week werd in het radioprogramma Welingelichte kringen gewag gemaakt van het feit dat Brunswijk zijn master behaald heeft. De kritiek vanuit de samenleving werd toen ook aangehaald. Gezegd werd dat niet te ontkennen valt dat het positief is dat hij een dergelijke studie heeft gevolgd. Niet alleen jongeren, ook ouderenkunnen hierdoor geïnspireerd raken. Brunswijk is 56 en laat zien dat je op die leeftijd niet te oud bent om je verder te ontwikkelen. Veel ouderen zijn heel lang terug gestopt met de school, terwijl er ook jongeren zijn die om de een of andere reden vroegtijdig de school verlaten hebben. Juist in deze tijd van werkloosheid is het belangrijk dat mensen kijken naar welke beroepen vraag is en zich laten om- of bijscholen, want er is wel werk, maar in veel gevallen ontbreekt het mensen aan de juiste opleiding of hun kennis is verouderd. Maar ook wie een baan heeft kan zich verder ontwikkelen. Dat is nooit weg, vooral niet in deze tijd waarin mensen steeds langer moeten werken, omdat het pensioen in heel veel gevallen niet toereikend is om alle kosten te dekken. Niemand is te oud om iets te leren. Leren kan een ieder die daarvoor open staat.