President beëdigt ambassadeurs voor Venezuela en Nicaragua

President Desiré Bouterse heeft vandaag op het Presidentieel Paleis, twee ambassadeurs beëdigd voor Nicaragua en Bolivia. Arnold Halfhide is beëdigd als niet-residerend buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname bij de republiek Nicaragua en Ruwan Adjako tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname bij de regering van de Bolivariaanse republiek Venezuela met als residentie Caracas.
Het is voor de president een voldoening om wederom bekwame Surinamers te beëdigen tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname. Dit maakte de president duidelijk in zijn toespraak. “Met betrekking tot de Zuid-Amerikaanse regio blijft Suriname zich inzetten als voorvechter van dialoog en regio als zone van vrede. Op mondiaal niveau huldigt Suriname het standpunt dat elke regering medeverantwoordelijk is voor het milieu, omdat de mensheid zelf verantwoordelijk is voor behoud van het milieu”, zei de president.
De ambassadeurs hebben als voornaamste taak het behartigen nationale doelen. Daarnaast moeten zij ook activiteiten coördineren om buitenlandse investeringen te stimuleren ten behoeve van de realisering van de nationale ontwikkelingsdoelen. Zij dienen ook de bijdrage van de Surinamers in diaspora aan de nationale ontwikkelingen en het bevorderen van de toeristenstroom vanuit het land van accreditatie naar Suriname, te stimuleren. De ambassadeurs dienen alle mogelijkheden aan te wenden die kunnen leiden tot duurzame welvaart en welzijn. Tevens moeten diepgaande analyses worden gemaakt van politieke en economische ontwikkelingen in hun gebied en tijdig aangeven op welke zaken de regering adequaat kan inspelen. “Het verdiepen, versterken of aangaan van bilaterale relaties zal bijdragen aan de nationale ontwikkelingsdoelen, waarbij de samenwerkingsverbanden worden aangehaald op verschillende gebieden”, aldus de president.
Specifieke aandacht moet worden besteed aan de nationale veiligheid en de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit inclusief terrorisme. Hierbij is het voor ons land van groot belang dat de zienswijze van de regering met betrekking tot mondiale vraagstukken, geen negatief effect zal hebben op de samenleving. De president gaf tot slot aan het volste vertrouwen te hebben dat de ambassadeurs Suriname op waardige wijze zullen vertegenwoordigen. Na de toespraak van de president overhandigde minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, de geloofsbrieven aan de ambassadeurs.

-door Priscilla Kia-

More
articles