‘Het zijn beleidsmakers die niet hard werken’

De uitspraak die president Desiré Bouterse heeft gedaan, namelijk dat Surinamers niet hard werken, wordt hem niet in dank afgenomen door de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO). Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van SBO, zegt dat het juist de beleidmakers op de diverse posten binnen het overheidsapparaat zijn, die niet hard genoeg werken. Als zij dat wel zouden doen, zou volgens hem de ordening van de particuliere bussector al lang aangepakt zijn.
De ordening van deze sector is al geruime tijd een agendapunt van het ministerie van Openbare werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Sahadew-Lall wijst er ook op, dat het juist de burgers van het land zijn die zich elke dag hard inzetten om het hoofd boven water te kunnen houden en sectoren nog draaiende te houden.
“De problemen van de particuliere bussector worden wel aangehaald, maar er worden geen oplossingen aangedragen”, zegt de SBO-voorzitter.
Sahadew-Lall wijst erop dat de beleidsmakers die de maatschappelijke collectieve problemen moeten helpen oplossen, maanden met een vraagstuk zitten zonder dat er een gepaste oplossing uit de bus komt.
Er kan binnen de particuliere bussector ook nog steeds geen goede lijst gepresenteerd worden van de vergunninghouders. “Ondanks de ontwikkelingen in de technologie, lukt het de ruim 20 à 30 ambtenaren op de afdeling Transport, niet om die lijst in elkaar te zetten.” Met de gegevens die bekend zijn, zou het de SBO volgens Sahadew-Lall binnen één dag lukken om deze lijst op te stellen.
Kijkend naar de tijd die in beslag wordt genomen om simpele aken in orde te maken, zegt Sahadew-Lall dat het meer en meer erop lijkt alsof de problemen van de gemeenschap of van bepaalde sectoren, niet serieus genoeg worden genomen.
De grote vertragingen op dit ministerie komen volgens Sahadew-Lall door het incorrecte beleid dat de directeur van Transport, Joce Blokland-Wijnstein, voert. “Als de president daadwerkelijk wil dat het werk gedaan wordt, zal hij deze directeur moeten vervangen”, merkt hij op.
Sahadew-Lall zegt dat Suriname mensen nodig hebben die oplossingsgericht zijn en resultaatgericht werken, waarbij alle betrokken partijen er voordeel uit kunnen halen.

 

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles