November 17, 2018


ALWEER EEN PROJECT


November 17, 2018

Voor de verkiezingen van 2015, heeft het volk op diverse fronten mogen ervaren dat de regering diverse projecten in het leven heeft geroepen. Echter bleek snel na de verkiezingen dat deze projecten niet duurzaam waren. Aangezien deze projecten een sociaal karakter hadden, kan gezegd worden dat het een strategie van de paarse regering was om de verkiezingen weer te winnen. Dit doel heeft zij bereikt door simpelweg het volk om te kopen. Gezien de huidige situatie, is de kans klein dat het volk weer zal vallen voor de verkiezingsstrategieën van deze regering. Bij de voorgaande verkiezingen hebben vooral werkende ouders de voordelen van het project Naschoolse Opvang mogen ervaren, maar in 2015 kwam er al een eind aan. Dat is ruim drie jaar geleden. Nu heeft de regering aangegeven, dat zij weer zal komen met een project voor schoolkinderen, alleen niet zo uitgebreid als het vorige. Het nieuwe project is een broodproject. In deze voor veel ouders moeilijke tijd, is een dergelijk project natuurlijk welkom. Dat de regering hiermee stemmen wil winnen, is duidelijk. Ook duidelijk is dat het nieuwe project een slap aftreksel is van het vorige. In het naschoolse project kregen de kinderen een warme maaltijd, bestaande uit rijst, groenten en vlees en een flesje water. Nu wordt het een broodmaaltijd. Welke toespijs erop het brood zal zitten en wat de kinderen te drinken krijgen, is nog niet bekend gemaakt. Overigens snijdt de regering zich in haar vingers als zij denkt dat een volwaardige broodmaaltijd goedkoop is. Tenminste, als zij zich houdt aan de richtlijnen voor gezonde voeding: geen wit, maar bruin brood en geen jam of hazelnootpasta.  Die laatste twee producten vinden de meeste kinderen erg lekker, maar gezond zijn ze niet. Het broodproject zal voor veel ouders een verlichting betekenen, maar dat neemt niet weg dat het schandalig is dat veel ouders niet zelf in de behoeften van hun kinderen kunnen voorzien. Dat kunnen we de ouders niet kwalijk nemen, dat is te wijten aan de regering. Een regering zou ervoor moeten zorgen dat het volk zelf kan voorzien in de eerste levensbehoeften.