Rust teruggekeerd in Sint Vincentius Ziekenhuis

De rust in het Sint Vintcentius Ziekenhuis (SVZ) is teruggekeerd. Het personeel onder leiding van de bond, heeft de actie opgeheven. Dit bevestigt bondsvoorzitter Roy Haverkmap tegenover De West. Hij geeft aan dat de leden akkoord zijn gegaan met het voorstel van de directe. Haverkamp vertelt dat het om een vast bedrag gaat voor elke medewerker.

Volgens hem is er afgezien van een percentage, omdat dit gunstiger is voor de directie van het ziekenhuis. Om hoeveel het gaat, wil de bondsvoorzitter niet prijsgeven, omdat de stukken nog ondertekend moeten worden. Dit zal aanstaande maandag plaatsvinden.

Het SVZ-personeel ging afgelopen maandag over tot een prikactie, omdat het vond dat de onderhandelingen tussen de bond en de directie te lang duurden. Ook heeft het personeel sinds 2014 geen loonsverhoging gehad. Haverkamp geeft aan dat het de bedoeling is dat de nieuwe lonen eind november worden uitbetaald. De verhoging zal met terugwerkende kracht (tot en met januari) betaald worden. De bond zal in januari verdere besprekingen voeren met de directie.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles