Bond SLM komt vanavond met spoed bijeen

De Bond van Personeel bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BPSLM), komt vanavond met spoed in een algemene ledenvergadering in het C-47 gebouw aan de Johan Adolf Pengelstraat bijeen, in verband met de brief die de bond heeft ontvangen van de directie van de SLM. In de brief staat dat de bond eind november de kantoorruimte die de bond in gebruik heeft op het hoofdkantoor van de SLM, moet ontruimen.

“De SLM heeft een tekort aan kantoorruimte ten behoeve van haar bedrijfsvoering. Derhalve is besloten om per ingaande 1 december 2018 geen kantoorruimte meer ter beschikking te stellen aan de BPSLM. U wordt verzocht het kantoor dat door de BPSLM in gebruik is op het emplacement van de SLM aan de Jaggernath Lachmonstraat, per 30 november aanstaande te ontruimen”, aldus de brief van de SLM aan de bond. De brief is getekend door de directieleden Gerard Lau en Steve Silos. De directie van de SLM en de BPSLM kunnen al geruime tijd niet door één deur.

Op een persconferentie op 7 september, heeft BPSLM-voorzitter Robby Maaijen, flink uitgehaald naar de directie. De directie eist dat Maaijen deze uitspraken, die volgens de directie onjuist zijn, eerst corrigeert alvorens er een verzoeningsgesprek kan plaatsvinden. De bond heeft eerder in een brief aan de directie gevraagd voor een verzoeningsgesprek. De situatie bij het parastaal bedrijf dreigt te escaleren. De vakcentrale C-47 zal ook participeren in de alv.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles