SVZ-personeel tot zaterdag in actie

Het personeel van het Sint Vintcentius Ziekenhuis (SVZ) heeft besloten om de prikactie voort te zetten tot zaterdag. Dit deelt bondsvoorzitter Roy Haverkamp mee aan De West. Hij geeft aan dat de leden het besluit op een algemene ledenvergadering hebben genomen. Het personeel heeft sinds 2014 geen loonsverhoging gehad en is de situatie nu meer dan beu.

Gisteren heeft het personeel een prikactie gevoerd om een signaal te geven aan de bond alsook de directie van het ziekenhuis. Volgens de leden van de bond laten de onderhandelingen te lang op zich wachten. Haverkamp legt uit, dat de bond al een hele poos bezig is te onderhandelen met de directie van het ziekenhuis en dat er zelfs een tussentijdse vergadering is geweest met de leden om die te informeren. Het personeel heeft gisteren een brief gericht aan de bond, waarin wordt meegedeeld dat er een prikactie gevoerd zal worden. Haverkamp vertelt dat de leden op de tussentijdse vergadering was voorgehouden dat zij terug zouden koppelen met hen indien er nieuws zou zijn.

In eerste instantie wilde de directie een verhoging van 5 procent toekennen aan het personeel. Dit voorstel werd van de tafel geveegd. Haverkamp benadrukt dat in ieder geval niet minder dan voor 10 procent wordt gegaan.

Er wordt gesproken over een verhoging van 15 procent. De bondsvoorzitter zegt dat de directie de bond heeft voorgehouden dat het ziekenhuis niet in staat is om 15 procent verhoging toe te kennen aan het personeel, omdat het geld hiervoor ontbreekt. De bond heeft ondertussen een ander voorstel gedaan aan de directie.

De directie is drukdoende na te gaan als het ziekenhuis hiermee akkoord kan gaan.

Haverkamp zegt dat zolang er geen resultaten zijn geboekt, de acties doorgaan. Het personeel dat normaliter om 07.00 uur begint met werken, start gedurende de actie om 12.00uur.

Er is dispensatie verleend aan de afdelingen Operatie Kamer, Technische Dienst en de apotheek.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles