Militairen SZF verzekerd, geen reden tot hoerastemming

Militairen in het Nationaal Leger (NL) en hun gezinsleden, zijn per 1 november 2018 verzekerd bij het Staatsziekenfonds (SZF). Het gaat om circa 12.000 verzekerden. Ex-militair Jermain Day is tevreden met deze actie vanuit de regering, maar zegt dat dit geen reden is voor een hoerastemming. “Het is de verantwoordelijkheid van de staat om dit voor deze groep te regelen.” Hij vindt het jammer dat er zoveel vooraf moest gebeuren. Day had op sociale media verschillende posts geplaatst waarin hij de problemen in het NL aan de kaak stelde.

De regering trof daarna maatregelen. “Waarom kon dit niet eerdergebeuren. Het kon worden voorkomen als er beter gecommuniceerd werd met de mensen.” Day hoopt dat de overige problemen worden opgelost en dat vooral de communicatie voortaan beter wordt. Voordat hij de posts plaatste, had hij eerst intern aandacht gevraagd voor de problemen.

Defensieminister Ronni Benschop en financiënminister Gillmore Hoefdraad, hebben op 30 oktober een basisziektekostenovereenkomst getekend met het SZF.

De voorbereiding om te komen tot de overeenkomst heeft enige maanden geduurd. Dit pakket biedt toegang tot de basis medische zorg, zoals huisartsenhulp, geneesmiddelen, ziekenhuisopname, etc. en is conform het basisvoorzieningenpakket van het SZF. In de overeenkomst is opgenomen dat alle kosten die buiten het voorzieningenpakket vallen, eveneens namens het ministerie worden gedekt. Ook tandheelkundige hulp is toegevoegd aan het voorzieningenpakket. Hiervoor geschiedt de verwijzing door de huisarts.

door Kimberley Fräser

 

More
articles