November 13, 2018


Angela de Bye vertegenwoordigt Suriname op Canadese judotoernooien


November 13, 2018

Op uitnodiging van Judo Canada, de Canadese judofederatie, heeft Angela de Bye Suriname in Canada vertegenwoordigd als referee op de wedstrijdmatten. Van 3 t/m 4 november 2018 was zij op de Quebec Open 2018 te Montreal en van 10 t/m 11 november 2018 op de 2018 Ontario Open Judo Kampioenschappen te Toronto. Het deelnemersveld van de Quebec Open bestond uit meer dan 1100 judoka’s afkomstig uit 9 landen, die op 7 wedstrijdmatten tegelijkertijd hun krachten mochten meten. Een korps van 50 referees uit Canada, de Verenigde Staten van Amerika en Suriname had de leiding hierover. Op de Ontario Open hebben 600 internationale judoka’s op 5 matten het tegen elkaar mogen opnemen, onder toezicht van een 50 man tellend referee-korps uit Canada en Suriname.

Vermeldenswaardig is dat er een aantal IBSA-wedstrijden voor blinde en slechtziende judoka’s tijdens de Ontario Open werden afgedraaid, die ook door Angela als referee geleid mochten worden. Angela de Bye is momenteel de enige Internationaal B-gecertificeerde judo referee van Suriname en ziet deelname aan deze internationale toernooien als een belangrijke bijdrage aan haar referee carrière.

Haar deelname aan deze toernooien is mede mogelijk gemaakt door toestemming van de Surinaamse Judo Federatie.